Wednesday, September 11, 2013

Hollanda maçı epik olabilir.

Dünkü Romanya galibiyetiyle Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası'na katılma şansı devam etti. Diğer gruplarda alınan skorlardan sonra ikinciler arasındaki durum şu şekilde:




İkincilerin puan tablosuna dair üç not var.
1 - Grubunu birinci bitirme ihtimali olan takım
2 - Grubunu üçüncü ya da daha kötü bitirme ihtimali olan takım
3 - Altıncı takım değişebilir.

Üçüncü not matematiksel olarak notun yazdığı bütün gruplar için geçerli ancak gerçekçi olarak bunun olabileceği gruplar Lüksemburg'un Azerbaycan'ın sadece bir puan üstünde olduğu F grubu ve Makedonya'nın Galler'ın bir puan üstünde olduğu A grubu. 

Tablodaki oynanmış maç sayısı sütununa bakacak olursak Yunanistan, İzlanda, Ukrayna ve Macaristan'ın grubundaki sonuncu takımlarla yapacakları maçlar olduğunu görüyoruz. Bunlardan gelen puanları hanelerine yazdıramayacaklar. Bizim gibi Bulgaristan da iki grup sonuncusuyla iki maç yapmış ve bu iki maç haricinde yedi puan toplamış. Ermenistan deplasmanına gidiyor, son maçı da içeride Çek Cumhuriyetiyle. 

Durum şu: Hollanda'nın evinde Macaristan'a yenilmemesi haricinde kaderimizi kendimiz çizeceğiz. Estonya ve Hollanda'dan sadece birer gol fark atarak altı puan getirip bu tabloya koyan Türkiye en kötü ihtimalle +2 averajla Bulgaristan ile puan puana olacak. Böyle bir durumda Bulgaristan'ın averajı önemli. Bulgaristan Ermenistan deplasmanı ve Çek Cumhuriyeti ile içerde oynayacağı maçlardan ikiden fazla averaj toplarsa bizim birer gollü galibiyetlerimizin önüne geçmiş olur. Hem puan hem averaj hem gol eşit olursa ne olur bilmiyorum ama öyle birşey olma ihtimali de epey düşük.

Estonya'da averaj işini bitirirsek Kadıköy'de galibiyetimizin büyük ihtimalle play-off anlamına geldiği tarihi bir maça çıkarız. Hedef bu olmalı. Bence yapabiliriz.

No comments:

Post a Comment